dimarts, de maig 27, 2008

La Meta tancarà en tres anys, conservarà la façana i acollirà pisos i oficines

http://www.diarisegre.com/sumari.html?id=97766

Acord amb la Paeria dins del pla de l'estació, en què hi haurà dos hotels, dos minigratacels i fins a 679 habitatges, un 40% dels quals seran protegits


24-05-08 09:46 - El nou pla especial de l'estació de Lleida preveu el cessament de l'activitat de la farinera La Meta abans de dos anys i mig. Aquest és el període que es dóna als propietaris privats perquè desenvolupin les juntes de compensació que permetran repartir entre ells els diferents usos assignats. El projecte preveu la construcció de 169 pisos. La façana modernista, però, s'haurà de conservar. La resta podrà ser rehabilitat o enderrocat per construir-hi de nou. 


L'ajuntament de Lleida aprovarà aquest mes el nou pla especial de l'estació, que també preveu un augment substacial de fins al 33% dels habitatges previstos a la zona (de 472 a 679). Aquest augment es destinarà a habitatges de protecció oficial, que no estaven previstos al pla inicial i que ara seran un 40% del total (272 pisos). També es modifica la seva distribució. S'hi incorpora, a més, l'ampliació del cobriment de les vies, que permet guanyar un parc de 18.000 metres quadrats i la previsió d'un centre comercial a la zona de Roger de Llúria, amb hotels i oficines. El projecte també preveu la creació de 1.500 places d'aparcament. A més, s'inicia el procés per a cessament de l'activitat de la farinera La Meta. 

El desenvolupament d'aquest pla urbanístic, que s'aprovarà en el pròxim ple, tardarà fins a vuit anys i la construcció dels pisos, a càrrec de la iniciativa privada podria demorar-se per la crisi actual del sector immobiliari. La inversió total aproximada és de 7,2 milions d'euros, cosa que suposa un substancial increment del pressupost.


Etiquetes de comentaris: , ,