dilluns, de juliol 07, 2008

A la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi

Imatge de Frank Gomez, Flickr, 2007


Imatge d'una porta art decó d'arxiu personal

El 18 de juny vaig anar a l’Auditori de la ciutat de Cervera a escoltar la conferència de l’historiador Josep M. Llobet i Portella, que feia de colofó a les seves activitats a la ciutat; he entès que vostès han fet una visita al patrimoni de la nostra ciutat, però no estic gaire segur que els mostressin l’arquitectura modernista, per a mi millor anomenar-la art-decò en aquest cas, que està en greu perill de desaparició.
El nostre modernisme correspon a la nostra realitat, una realitat petita, pobre, d’interior, d’una ciutat rural, però senyors, és el nostre patrimoni. Aleshores des de fa uns pocs anys enrere i ara mateix s’està destruint aquest patrimoni. De fet es demana ben poca cosa, per que entenem que els temps han canviat i els habitatges i edificis han d’adaptar-se al present, llavors hem sol·licitat a promotors, constructors i arquitectes a més de les autoritats de la Paeria que es conservin les façanes dels edificis art-decó de la ciutat, per a record del desenvolupament urbanístic i per a gaudir d’un estil artístic d’una època passada.

Espero, que la seva veu autoritzada tingui més ressó a la Paeria i en la nostra ciutadania.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

1 Comments:

Blogger La casa de baix said...

Benvolgut senyor,

Rebut i llegit el seu escrit del 4 de juliol, tinc el gust de respondre a les seves observacions sobre la nostra visita a Cervera i l'interès seu respecte al patrimoni arquitectònic local.

En el recorregut a la ciutat, guiats pel professional senyor Forcat, ens va fer contemplar diverses façanes modernistes del força interessant carrer Major i d'altres.

Aprofito aquesta avinentesa per indicar-li que el modernisme no és l'art-decó ni molt menys. Aquest és un moviment artístic dels anys 30, molt posterior al modernisme.

El felicito pel seu interès ciutadà i el saludo atentament,
Leopoldo Gil Nebot, secretari general de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

12:30 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home