dilluns, d’octubre 20, 2008

Cervera elimina els passos a nivell amb un projecte que inclou un túnel de 300 metres Pla que impulsen la Paeria i Foment per superar la via del tren

http://www.segre.com/index.php?id=225&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=4904&tx_ttnews[backPid]=199&cHash=20432d3c75
16-10-2008

X. SANTESMASSES/ L. M.G. | Barcelona


Cervera disposarà de tres passos subterranis per creuar la via del ferrocarril en els pròxims sis mesos, i ara Adif projecta un quart i últim túnel per eliminar l'últim pas a nivell de la ciutat, el del carrer Victòria. Es tracta d'un projecte "faraònic", admet el mateix alcalde, Joan Valldaura. Així, la proposta pretén travessar per sota la ciutat des del carrer Victòria, al costat dels semàfors de l'avinguda Catalunya, i passar el passeig de l'Estació fins a la rotonda de l'avinguda de Guissona, on hi ha les sitges del Servei Nacional de Productes Agraris (Senpa). En total, més de 300 metres de longitud i una profunditat de més de quinze metres per salvar el desnivell que hi ha entre les dos parts de la ciutat.

L'obra, segons l'alcalde, transformaria el perfil del centre i permetria dissenyar una gran zona d'estacionament de vehicles, de 400 metres quadrats, just en aquesta entrada de Cervera, on hi ha els magatzems del Senpa. Es preveu que el nou pàrquing donaria cabuda a uns 80 vehicles. A més, la nova zona d'estacionament al centre de la ciutat estarà ubicada prop de l'estació d'autobusos i la de trens. A més, el consistori municipal no descarta construir un pàrquing soterrat al passeig de l'Estació.