divendres, de desembre 05, 2008

Destrossen a Cervera una escultura que promocionarà la Ruta del Císter


http://www.segre.com/index.php?id=225&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=14631&tx_ttnews[backPid]=244&cHash=7555d8e564
DIARISEGRE

VANDALISME Els mossos han obert una investigació

Destrossen a Cervera una escultura que promocionarà la Ruta del Císter

Uns desconeguts van decapitar la figura a l'entrar en una casa particular
Uns desconeguts han destrossat l'escultura 'Bosc d'estilites' que s'ha dissenyat per promocionar la Ruta del Císter i el primer exemplar de la qual estava exposat en un jardí particular del castell de la Cardosa, nucli de Cervera. Segons sembla, els vàndals van aprofitar que l'artista, que té un taller en aquest edifici, era a l'estranger per portar a terme aquest acte. Els Mossos han obert una investigació.



X.SANTESMASSES | La Cardosa

L'escultura Bosc d'estilites, que havia de promocionar l'itinerari de la Ruta del Císter als monestirs de Vallbona, Poblet i Santes Creus, ha estat destruïda. L'obra estava exposada en un jardí particular del castell de la Cardosa (Cervera), casa i taller de l'artista Montse Gomis. Mentre aquesta estava treballant a Alemanya el passat mes de novembre, uns desconeguts van assaltar la tàpia d'uns 2 metres d'alçada i van destruir a cops de maça la figura. Segons Montse Gomis, es tracta del motlle, obra de l'artista Mateo Vilagrassa, que havia de servir de base per a l'escultura, un ésser humà en posició de recolliment, per retre homenatge a la ruta de cada monestir i de la qual se'n col·locaran diversos exemplars. El cost material de l'obra, feta amb base de resines, supera els 2.000 euros i els fets han estat denunciats davant dels Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació. La policia autonòmica ha pres declaració a un veí de l'artista, encara que de moment es continua sense saber qui va destrossar la figura.



Segons Montse Gomis, el projecte de Mateo Vilagrassa consisteix en una proposta d'escultura de la qual es col·locaran exemplars al llarg de la Ruta del Císter per retre homenatge als primers anacoretes, religiosos que buscaven la perfecció i que vivien al marge de la societat. L'escultura està integrada per un conjunt de columnes de 4,10 metres d'alçada, que en alguns casos estaran ubicades al costat de les carreteres i a les entrades dels pobles, i en d'altres es disposaran agrupades al voltant dels tres monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges.



El primer exemplar de l'escultura, d'un metre d'alçada, es va presentar el passat 27 de setembre. Des de llavors es va deixar exposat a la Cardosa sobre un pilar d'uns dos metres. Les destrosses han tingut lloc després que fa 15 dies destruïssin el monument del Clot dels Aubins, dedicat als 12 carmelites de Tàrrega assassinats durant la Guerra Civil.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,