dijous, de maig 14, 2009

Foment destina més de 231.000 euros a restaurar el Sindicat de Cervera



http://www.segre.com/index.php?id=225&no_cache=
1&tx_ttnews[tt_news]=36038&tx
_ttnews[backPid]=244&cHash=1b10ed2318

COMARQUES: CULTURA Un altre ús podria ser la inclusió d'un centre d'interpretació de la farinera

Foment destina més de 231.000 euros a restaurar el Sindicat de Cervera
Aquest edifici històric podria acollir el futur alberg de la ciutat


El ministeri de Foment destina 231.000 euros a la restauració dels finestrals del Sindicat Agrícola de Cervera. L'edifici podria convertir-se en alberg.

X. Santesmasses | Cervera

El ministeri de Foment destinarà 231.000 euros per restaurar els més de 100 finestrals que tanquen l'edifici de l'antic Sindicat Agrícola de Cervera. Es tracta de l'últim treball de recuperació previ a la projecció d'aquest històric edifici com a seu d'activitats socials i culturals. Segons l'alcalde, Joan Valldaura, quan s'acabi aquest treball es redactarà un pla d'usos. Entre els projectes viables, Valldaura va assenyalar la possibilitat de fer-hi un centre d'interpretació del turisme de la Segarra, i no es descarta utilitzar-lo també com a centre d'atenció per a les persones amb minusvalideses. Així, l'edifici, que té gairebé una hectàrea de superfície, permet donar cabuda a diversos projectes de forma simultània, segons Valldaura.

El passat mes de desembre va concloure la primera fase de rehabilitació. Les obres van consistir en la reparació de les cobertes, la neteja de murs i consolidació dels interiors. Entre el ministeri de Cultura i la Generalitat han invertit, al 50%, més de 700.000 euros en aquest immoble.

La primera proposta de pla d'usos del sindicat va ser presentada pel Museu Comarcal de Cervera el 10 de setembre del 2004.

La proposta plantejava un pla de dinamització i museïtzació que preveu la convivència de diferents usos socials amb la instal·lació d'un alberg juvenil i l'establiment d'espais comunitaris. Així mateix, destinarà una part de l'edifici a usos museístics amb la creació d'un centre d'interpretació de l'antiga Farinera i el trasllat i redimensionament del Museu del Blat i la Pagesia.

El 18 de setembre del 2002, l'edifici del Sindicat va ser inclòs dins dels BECIN (bé cultural d'interès nacional), i el 27 d'abril del 2005, l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya va col·locar a l'edifici la placa dels 100 Elements del Patrimoni Industrial de Catalunya.

El Sindicat Agrícola de Cervera va ser edificat entre els anys 1920 i 1922 i va ser obra de l'arquitecte modernista Cèsar Martinell, que va saber adaptar l'aspecte exterior de castell a la funcionalitat dels espais interiors per a la maquinària i els dotze llocs d'emmagatzematge. L'empresa Vall Companys va cedir l'edifici a l'ajuntament el 2003.

Etiquetes de comentaris: , , ,