divendres, de novembre 20, 2009

Cervera estrena una nova plaça al centre històric


http://www.segre.com/nc/comarques/detall-de-la-noticia/article/cervera-estrena-una-nova-placa-al-centre-historic/244/


COMARQUES: URBANISME les obres acaben amb set mesos de retard

Cervera estrena una nova plaça al centre històric

Inversió de 320.000 euros per millorar comunicacions

X.SANTESMASSES | CERVERA
 

Cervera ha estrenat una nova plaça pública al centre urbà al costat del consell i la Universitat. Uneix el carrer General Güell amb el passeig Jaume Balmes i amb l'avinguda Marià Claret. De moment, no s'ha posat nom al nou espai públic on han finalitzat els treballs d'urbanització amb 7 mesos de retard a causa de les excavacions arqueològiques al recinte al trobar-hi una antiga necròpoli medieval.

L'obra ha estat executada per l'Incasòl i ha costat 319.000 euros. Segons el president del consell, Xavier Casoliva, la plaça dóna una nova imatge del centre ciutat i facilita la comunicació entre els vials principals d'aquesta zona històrica. A més, permet la creació d'un nou espai de serveis ja que a l'entorn de la plaça s'ha ubicat, a més de la nova seu del consell, el Casal de la Gent Gran i la sala cultural Francesc Buireu.

Muralla

S'ha de destacar que la recuperació d'aquest espai, que antigament va acollir l'orde dels claretians, ha permès recuperar part de la muralla medieval de Cervera.

Amb la plaça s'ha dut a terme també la nova urbanització del carrer Manuel Ibarra, un tram del passeig Jaume Balmes i del carrer del Pare Claret.

Passos soterrats

D'altra banda, les obres dels dos nous passos soterrats de la via del tren ja han conclòs i el del carrer Montoliu ja s'ha obert. Tot i això, el de la plaça de l'Estació està pendent de l'actuació de Fecsa. El consistori ja ha posat en marxa els canvis de sentit a Anselm Claver, Patronat de la Passió i Pou Nou, que han passat de tindre dos sentits a ser unidireccionals.

Etiquetes de comentaris: , ,